fbpx

Mer än bara… vara tillsammans!

Tänk på det som gör dig glad, som får dig att koppla av och bara vara i stunden. Som när solen värmer den härligt doftande träbryggan som du sitter på. Dina fötter svalkas i det blå glittrande havet, havsbrisen är alldeles lagom uppfriskande och du tänker på ingenting och allting samtidigt.

Så småningom klarnar tankarna och du landar i nuet och börjar fundera på om du ska ta ett dopp före middagen eller efter, eller paddla först och bada sedan? Kanske ta en glass på det där mysiga fiket en bit bort…besöka gårdsbutiken?

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra eller inte göra i just den stunden, i Valdemarsvik och Gryt kan du göra allt detta och mycket mer. Men en del saker måste du tänka på!

Information angående coronaviruset!

Den vackra naturen välkomnar besökare men det är viktigt att följa de beslut och rekommendationer som regeringen och myndigheter utfärdar. Alla i samhället har ett ansvar för att den rådande situationen inte ska få allvarliga konsekvenser för äldre och infektionskänsliga. Besökare tillsammans med näringslivet i Valdemarsvik och Gryt måste göra allt för att minimera en smittspridning och vi alla måste agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Vi rekommenderar alla att stanna hemma om man är sjuk eller har minsta symptom, tvätta händerna ofta och noga, undvik att röra ögon, näsa och mun med händerna samt hosta och nys i armvecket.

Följ gärna utvecklingen på https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/nyheter-och-press/nyheter—ostergotland/2020-03-05-information-med-anledning-av-covid-19.html

Information om allemansrätten!

Alla är välkomna till naturen och leva ett rikt friluftsliv men vissa saker måste tas hänsyn till. Allemansrätten vädjar till ordning sammanfattat i den enkla regeln; inte störa – inte förstöra.

Läs gärna mer på Länsstyrelsen i Östergötlands hemsida https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/besoksmal/friluftsliv.html och på Naturvårdsverkets informationssida: Ta hand om varandra och naturen: http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Ta-hand-om-varandra-och-naturen/